HAKKIMIZDA

Okulumuzun kuruluşu ve faaliyet alanlarımız hakkında

daha fazla bilgi sahibi olabilmek için ilk kurulum tarihinden bugünlere

kadar neler yapıyoruz ne tür hizmetler veriyoruz.

_________

TÜRK ANNELER DERNEĞİ
ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ

Türk Anneler Derneği tarafından 1977 yılında Florya Şenlikköy’ de inşa ettirilerek hizmete açılan

zihinsel engelliler eğitim merkezi, 1987 yılı ortasına kadar yatılı olarak çalışmalarını sürdürmüştür.

Hizmet verdiği süre içerisinde bakıma muhtaç kimsesiz engelli bireyleri yatılı olarak bakım altına almış,

korumuş ve eğitimlerini sağlamıştır. 1991 yılı itibarı ile gündüz eğitimi şeklinde hizmet vermeye devam etmiştir.

2007 yılı itibarı ile de Milli eğitim Bakanlığına bağlanarak; down sendromlu, yaygın gelişimsel bozukluğa sahip, otizmli,

öğrenme güçlüğü çeken, zihinsel yetersizliği olan, dil konuşma bozukluğu olan tüm bireylere ücretsiz olarak, yaş sınırı

tanımadan eğitim vererek; ‘‘Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’’ olarak hizmet vermektedir.

3 yaştan 60 yaşa kadar öğrencisi bulunan okulumuzda tam zamanlı eğitim verilmekte olup; her öğrencinin engel durumu, yeterliliği, bireysel ve özel durumlarına göre yarı zamanlı, bireysel ve grup eğitimi de verilmektedir. Öğrencilere ücretsiz yemek ve ücretsiz servis hizmeti sağlanmaktadır. Eğitim sistemimizin temelini ‘‘Sevgi, her engeli aşar.‘’ düşüncesi oluşturmakla beraber her öğrenci bizim için özel bir bireydir. Kendi engel durumu, bireysel özellikleri, ihtiyaçları, ilgi ve yetenekleri doğrultusunda tüm öğretmenler ve ailenin ortak kararıyla ‘‘ Bireyselleştirilmiş Eğitim Planı’’ oluşturularak bireyin en az sınırlandırılmış ortamlarda, en bağımsız şekilde ihtiyaçlarını giderebilmesi ve sosyal çevreye uyumu hedeflenmektedir.

Okulumuzu kendi sosyal alanları olarak gören ve burada katıldıkları etkinliklerle her geçen gün özgüvenleri artan öğrencilerimizi biraz daha mutlu edebilmek için bu sene ‘’Sanat Atölyesi, Müzik Atölyesi, Oyun Evi’’ açtığımız okulumuzda; bir adet Günlük Yaşam Becerileri Evimiz, spor salonu, sinema ve toplantı salonu, 7 adet bireysel eğitim sınıfı, 4 adet grup eğitim sınıfı, öğrenci bekleme salonu, veli bekleme salonu, mutfak, yemekhane ve meyve ağaçlarıyla dolu büyük bir bahçemiz bulunmaktadır.

Tüm çalışmalarımızı, Türk Anneler Derneği ve okulumuza yardım sağlamak amaçlı kurulmuş olan Türk Anneler Derneği İstanbul Merkez Şube’nin maddi, manevi destekleriyle gerçekleştirilebilmektedir. Okulumuza, öğrencilerimize katkı sağlayan, sağlayacak olan herkese ilginiz, maddi ve manevi yardımlarınız için teşekkürlerimizi bildirir, saygılarımızı sunarız.